לרכוש מחשב חדש זה לא עניין פשוט. עוד יותר לא פשוט לרכוש מחשב נייד, לפטופ, בעיקר משום שאיננו יכולים בדרך כלל 'לבנות' עליו לטווח ארוך. בניגוד למחשבים הנייחים, את המחשב הנייד לא פשוט לשדרג, ולכן קנייה של מחשב כזה צריכה לספק את צרכיו של המשתמש למשך שנים.
אנחנו לא מתיימרים כאן להעניק לך את המדריך המושלם לרכישת מחשב נייד - פשוט משום שאין דבר כזה. ההיצע הרב והחידושים שצונחים תדיר על ראשינו פשוט לא מאפשרים זאת. במקום זה, ניתן לך כאן את המדריך שיאפשר לך לבצע את הרכישה החכמה ביותר בשבילך, ללא קשר לדגם כזה או אחר.
Lenovo G580 MAA6IV: מפלצת חזקה עם מעבד Intel Processor B970 וזיכרון פנימי 4GB DDR3
במחשבים הניידים, לגודל יש משמעות רבה והשלכות לגבי נתונים רבים. מעל לכל, הגדול משפיע כמובן על הנוחות שבשימוש: מסך גדול יותר מאפשר לאמץ פחות את העיניים ונחשב לנוח יותר. מצד שני, ככל שהמסך גדול יותר, כך נשיאתו הופכת לקשה ומסורבלת יותר.
אבל הגודל לא משפיע רק על ענייני המראה, המשקל והנוחות שבנשיאה בלבד. ישנם עוד שני גורמים אשר מושפעים ישירות מעניין זה: המקלדת והסוללה. כיצד בדיוק זה משפיע?
כפי שציינו, מחשבים ניידים צריכים להיות כאלו שישמשו אותך לזמן רב ככל האפשר, ומה שזה אומר, במילים אחרות הוא, שעליך למצוא מחשב נייד בעל ביצועים טובים ככל האפשר, באותו רגע בו ביצעת את הרכישה.
ברור לכל, כי מספר חודשים אחרי שתרכוש את המחשב העוצמתי ביותר, ייצאו לא מעט גרסאות חזקות עוד יותר. במירוץ הזה תפסיד תמיד, כך שלא כדאי להתאמץ. אם תשאף להשיג תמיד את המחשב הנייד החזק ביותר בשוק, תצטרך להחליפו כמה פעמים בשנה, וזה פשוט לא משתלם.
במקום זאת, נסה למצוא מחשב ניד חזק מספיק, כך שיוכל להיות לך לעזר גם שלוש או ארבעה שנים קדימה. לכן, מומלץ לרכוש מחשבים בעלי מעבדים מהטכנולוגיה החדשה ביותר (ארבע ליבות או שמונה הליבות של אינטל, לדוגמא, יספיקו לך לשנים רבות), כרטיסי מסך איכותיים וחשוב לא פחות - זיכרון פנימי גדול, לפחות ארבעה ג'יגה.
דבר חשוב נוסף שלא כדאי להזניח בחיפוש אחר המחשב הנייד המתאים ביותר בשבילך, הוא עניין הכניסות והיציאות למחשב. כידוע, מחשבים ניידים דורשים שימוש גדול יותר באמצעים חיצוניים - אמצעי אחסון, מדיה, עזרי עבודה ועוד - ולכן הם חייבים להיות מסוגלים לקלוט כמות גדולה של אמצעים כאלו בו זמנית.
במילים אחרות, וודא שיש במחשב שאתה רוצה לרכוש לפחות שלוש כניסות USB (ברמה 2.0 לפחות), כניסת HDMI, מקום להכנסת כרטיס פלאש ועוד. כשכל אלו קיימים במחשב שלך, תוכל לעשות בעזרתו לא מעט דברים יפים.
מדריכים נוספים