מאמר זה נכתב על-ידי חברת כל משרד מכון העתקות, המספקת שירותי דפוס, הגדלה והדפסת תמונות ופלוטים לאדריכלים.
בכל תוכנה אשר משלבת כתיבה בין כליה השונים, ישנו מאגר מסוים של פונטים. בוורד של מיקרוסופט יש את זה, בפוטושופ של אדובי כמובן, ואפילו בצייר הפשוט שמגיע עם מערכת ההפעלה ווינדוס יש כמה וכמה כאלה. אבל, זה לא אומר שזה מספיק. בעולם בו בכל מקצוע יש עשרות ומאות מתחרים, צריך לבלוט ולעשות את הדברים אחרת. תתפלאו, אבל בכל הקשור לגרפיקה, לפעמים הכתב משנה את הכל. פשוט כך.
לכן, רבים מהמעצבים המקצועיים - וגם אלו שמשתמשים בתוכנות מתקדמות כמו פוטושופ - מחפשים כל העת פונטים חדשים, שיגוונו קצת את עבודתם, עולמם ותוצרתם. כי כשאתה עושה את הדברים בצורה מקורית וחדשנית, אך גם יפה ואיכותית, ישימו לב אליך ולא לאף אחד אחר. לכן, רבים מחפשים בלי הפסקה אחר עוד פונט מיוחד ומקורי, כזה שיעשה את ההבדל ביניהם לבין האחרים.
מסתבר שמדובר בעניין קל מאוד - והוא כלל לא קשור ליכולות של הפוטושופ שלכם, אלא דווקא למה שמציעה מערכת ההפעלה. שם, במאגר שלה, נמצאים כל סוגי הפונטים שיש על המחשב שלך. מהמאגר הזה, שואבות התוכנות השונות את כל מה שהן זקוקות לו בנוגע לפונטים וסוגי פונטים.
הדבר הראשון שצריך לעשות, הוא למצוא אתרים אשר מציעים פונטים חדשים. יש כאלו חינמיים (בסוף המאמר ניתן רשימה נדיבה של כאלו) ויש אחרים שגובים כסף על פונטים. אנחנו נלך, לצורך ההדגמה, לאחר החינמיים, רק כדי להמחיש את העניין. ובכן, ראשית, נכנסים לאתר (במקרה הזה, freefonts.co.il):
ובוחרים את הפונט הרצוי לנו. לצורך ההדגמה (וגם משום שמדובר בפונט די מעניין), נבחר בזה הרביעי, 'אנקה'. נפתח חלון הורדה, דרכו נבחר היכן לשמור את הקבצים - מומלץ לעשות זאת בשולחן העבודה, כדי שיהיה קל למצוא את הקבצים שהורדו.
'אנקה' יורד כקובץ מכווץ שצריך לפתוח, אך לא את כל הקבצים שישנם בקובץ אתם צריכים אצלכם. לכן, בחרו רק את זה עם הסיומת ttf (סיומת של קבצי הפונטים בווינדוס) והעתיקו אותו לתיקיית fonts שבספריית windows, לרוב בדיסק הקשיח c. ההעתקה נעשית בצורה פשוטה, משולחן העבודה לתיקיית הפונטים של המערכת, שנראית כך בגרסת ווינדוס 7:
ולמעשה, ברגע שעשיתם זאת, כל שנותר לכם הוא להיכנס לתוכנת הפוטושופ שלכם ולחפש את שם הפונט. אגב, מומלץ מאוד, עוד לפני ההעתקה לתיקייה של מערכת ההפעלה, לשנות את שם הקובץ לשם שתזכרו בקלות.
הדבר היפה הוא, שברגע שתצרפו את הפונט לתיקיית הפונטים של מערכת ההפעלה, תוכלו להשתמש בו בכל אחת מהתוכנות אשר כוללות שימוש בפונים ומותקנות על המחשב שלכם - בקלות ובאופן מיידי. כפי שאתם יכולים לראות, אצלנו הפונט הזה כבר מותקן וניתן לשימוש גם בוורד - כשכל תהליך ההתקנה נעשה תוך כדי כתיבת שורות אלו. פשוט וקל.
וכעת, כדי שלא תישארו ללא תמורה מעשית מהטקסט שמובא כאן, ריכזנו עבורכם כמה אתרים אשר מציעים פונטים חינמיים וחביבים מאוד, כדוגמת אנקה בו השתמשנו כאן. האתרים הללו נוחים מאוד לשימוש, אך שימו לב היטב אלו קבצים אתם מורידים ואילו מהם יהיו מיותרים בשבילכם. בבקשה:
מאמר זה נכתב על-ידי חברת כל משרד מכון העתקות, המספקת שירותי דפוס, הגדלה והדפסת תמונות ופלוטים לאדריכלים.