סינון הודעות זבל באמצעות אאוטלוק (Outlook)

הודעות זבל (Spam באנגלית) הן מהמחלות הקשות ביותר של עידן האינטרנט והדואר האלקטרוני. ממש כשם שאיננו יכולים לקבוע מה יישלח לתא הדואר הפיזי שלנו, אליו יכולים להגיע פליירים, ברושורים ושאר חומרים שיווקיים שאיננו רוצים בהם, כך יכול לקרות גם לגבי המייל האלקטרוני שלנו.

עם זאת, כמות דואר הזבל שנשלחת אל משתמש האינטרנט הפשוט היא גבוהה מאוד. עד כדי כך גבוהה, שאדם יכול לקבל יותר מעשרה מיילים כאלו ביום. לצערנו, המצב לא הולך להשתנות בקרוב, ואולי אף להחמיר.

הרשויות בעולם וגם בישראל, כבר הבינו מזמן את הבעייתיות ואת המטרד שמהווה הספאם לכל משתמש ובהתאם, חוקקו חוקים במטרה להילחם בתופעה. כך, בישראל אסור היום לשלוח מודעות שיווקיות לאיש, אלא אם כן התקבלה הסכמתו. אם בכל זאת נשלחה אליו הודעה כזו, אותו גוף מסחרי יצטרך לפצות את המשתמש בכמה אלפי שקלים.

הכל טוב ויפה - אבל לא תמיד זה עוזר

נכון, החוקים הללו עוזרים בוודאות למלחמה בדואר הזבל שמציף את כלל משתמשי הרשת. אבל, לצערנו זה לא מספיק. תמיד יימצא מי שישלח אליכם דואר זבל, מבלי שהכרתם אותו קודם, ופשוט 'ילכלך' את תיבת הדואר שלכם.

הקנסות והעונשים אשר נקבעו בחוק לא תמיד מטרידים את המשווקים והגופים המסחריים, ולכן יש לנקוט בפעולות עצמאיות שיבטיחו הגנה מפני האיום הזה. לפעולות הללו קוראים סינון דואר זבל, וניתן לעשות אותן יחסית בקלות, בעזרת שינוי ההגדרות במייל האישי.

הדרכים לסינון הודעות סבל באאוטלוק

תוכנת הדואר האלקטרוני אאוטלוק (Outlook) של מייקרוסופט, היא אחת מהנפוצות ביותר בעולם כיום. מיליוני אנשים משתמשים בה בכל רגע נתון - וכמו כולם, זוכים גם הם לשורה ארוכה של הודעות זבל מסוגים שונים.

הדרך להילחם בבעיה הזו היא שימוש בכלי סינון יעיל, אשר מופעל על ידי תיבת הדואר עצמה ומוגדר בה. כיום, כמעט כל תיבת דואר אלקטרוני בעולם כוללת אפשרות לסינון כזה או אחר, אשר מסייע בהעלמת הודעות הזבל לעד, או לפחות בהעברתן לתיקייה נסתרת.

האאוטלוק של מייקרוסופט מציע גם הוא, כמובן, כלי סינון להודעות זבל, בכמה רמות. כיצד ניתן להגדיר את הסינון ולשנות אותו, בהתאם לצרכיו של המשתמש? בוחרים בתפריט העליון ב'כלים' ושם לוחצים על 'אפשרויות'. ב'העדפות' בוחרים ב'דואר אלקטרוני' ותחתיו באופציה 'דואר זבל'.

בחירה באופציה הזו תפתח בפניכם כמה אפשרויות, אשר יסייעו לכם להגדיר מהו דואר זבל ומהו דואר אמיתי, כיצד לברר מה סונן ומה לא וכיצד לסנן. כדי לעשות זאת בצורה הטובה ביותר, חשוב להבין מה פירושה של כל אפשרות.

אפשרויות הסינון של האאוטלוק

  • ללא הגנה: זוהי האפשרות הבסיסית ביותר, שאינה מומלצת, משום שהיא לא מספקת כל הגנה מפני דואר זבל. גם באפשרות זו, האאוטלוק עדיין 'יבדוק' ויסנן את ההודעות החשודות ביותר, אך רוב ההודעות יישארו בתיבת הדואר הראשית שלך.
  • רמה נמוכה: מומלצת למשתמשים שמקבלים מעט הודעות זבל, ורוצים שהן יישלחו אוטומטית לתיקיית הזבל, מבלי לפגוש בהן.
  • רמה גבוהה: סינון מאסיבי של הודעות, מומלץ למי שמקבל כמויות גדולות מידי יום. לא מומלץ למי שחושש לאבד הודעות חשובות בדרך.
  • סינון מהימן: פעולה אשר תאפשר לך לקבל מיילים רק ממיילים אשר הוגדרו מראש כמהימנים ואמינים.

הערה חשובה: מומלץ מידי פעם לבדוק את ספריית הזבל, כדי לוודא שלא נשלחו לשם הודעות חשובות.