בואו נודה באמת – רובנו לא באמת מבינים במחשבים ובכל מה שקשור אליהם. אנחנו מנהלים את רוב חיינו דרכם, אבל אם פתאום משהו ישתבש, לא באמת נדע מה לעשות מלבד להיכנס להיסטריה. בשביל מצבים כאלה כדאי לדעת על האפשרות הפשוטה והמבורכת של שחזור מערכת.

פונקציית שחזור המערכת – System Restore – נמצאת בכל מחשב וניתנת להפעלה בפשטות, בלי צורך בשום ידע בתחום המחשבים. בשביל מה בכלל צריך אותה? בשביל כל מצב בו משהו משתבש בפעולה של מערכת ההפעלה שלכם.

לחלקנו זה קרה, אולי התקנו תוכנה חדשה שפתאום גרמה למערכת ההפעלה 'להשתגע', אולי וירוס נכנס אלינו ושיבש את הכל, והתוצאה – קטסטרופה. המערכת פשוט נתקעת, לא מגיבה, או פועלת בצורה לא צפויה ולא על פי הדרך אליה אתם רגילים, הדרך בה היא אמורה לפעול.

איך עושים שחזור מערכת?

הפעולה עצמה של ביצוע שחזור מערכת היא פשוטה מאוד. כל מה שצריך לעשות זה ללחוץ על 'התחל', אחר כך על 'כל התכניות' ואז על 'עזרים'. בתפריט זה תצטרכו לבחור באופציה 'כלי מערכת' ואז פשוט ללחוץ על 'שחזור המערכת'. אם יש לך סיסמא להפעלת המערכת באופן שוטף, ייתכן שתתבקש להקליד אותה לשם ביצוע השחזור.

הגדרות נוספות

כעת בחרו את התאריך המתאים לשחזור והמשיכו בתהליך!

הגדרות נוספות

איך השחזור קורה בפועל?

הרי אתם ניצבים עכשיו מול מערכת שנראית אבודה, ובטח כבר השלמתם בראש עם זה שהמחשב הלך ואתם צריכים לקנות חדש וכמה כואב על ההוצאה הלא צפויה ולא רצויה הזאת. איזה מזל שהמערכת הזאת יותר מתוחכמת ממה שחשבתם, והיא ערוכה גם למצבים כאלו?

כחלק מהפעילות השוטפת של המחשב שלכם, בכלל בלי שתשימו לב, כל פרק זמן מסוים שקבוע בהגדרותיו הוא מבצע שמירה של מצב המערכת והגדרותיה באותה נקודת זמן. כשאתה תחליט לבצע שחזור מערכת, המחשב פשוט יחזור לנקודת הזמן האחרונה, בה המצב היה תקין, ויחזיר את המערכת כולה להגדרות ולהתנהלות של אותה נקודת זמן.

את העצירות האלה, המשמשות בעצם לגיבוי מצב המערכת, מבצע המחשב כאמור באופן אוטומטי בלי שום צורך בהתערבות של המשתמש. מנגנון זה נקרא 'הגנת מערכת'. מעבר למנגנון אוטומטי זה, כל משתמש יכול לבחור נקודות גיבוי בעצמו, ולבצע בהן שמירה של הגדרות המערכת.

אם ביצעתם שחזור למערכת אך זה לא עזר, כדאי קודם כל לבדוק שמנגנון הגנת המערכת אכן פועל. יכול להיות גם שאין מספיק שטח פנוי בדיסק הקשיח שלכם – פעולת השחזור דורשת 300 מגה בייט פנויים. אם נקודת שחזור מסוימת לא עבדה, אפשר לנסות שוב עם נקודת שחזור אחרת, מוקדמת יותר.

חשוב לקחת בחשבון!

פעולת שחזור מערכת לא בהכרח תשחזר את כל הקבצים האישיים שנשמרו על ידך, היא נועדה לשחזור הקבצים וההגדרות הקשורים לפעולת מערכת ההפעלה בלבד. את הקבצים האישיים שלך כדאי תמיד להקפיד לגבות בצורה כלשהי שתבטיח את ההגנה עליהם גם במצבים בלתי צפויים.